A.V.Z.A
Haalt het beste uit jezelf

Image1\

Opmaken rangschikking

Bij de overgebleven titelkandidaten is er blijkbaar oneinigheid ontstaan over hoe het verdere verloop van de competitie zich zal aandienen. De misvatting is enigzins te begrijpen, want  de ploegen willen uiteraard weten waar ze aan toe zijn.

Een aantal van onze leden hadden al terecht opgemerkt dat al de veronderstellingen louter gebaseerd zijn op een oud reglement (periode VLB).
Om verdere misverstanden te voorkomen werd dit bewuste artikel intussen al verwijderd van de site. Volgend seizoen zal er sowieso een nieuwe versie opgemaakt worden, dit in functie van de nieuwe besluitvorming. 

Concreet schrijft het OR met betrekking tot het huidige seizoen volgende regelgeving voor in verband met de opmaak van een klassement:

Het kampioenschap wordt gespeeld in heen-en terugwedstrijden. Aan iedere wedstrijd zijn 3 punten verbonden. Ze worden verworven door het winnende team, of in geval van een een gelijkspel , krijgen de twee ploegen een punt toebedeeld. 
De ploeg die over het totaal van de wedstrijden van haar reeks de meeste punten behaalt, wordt als eerste gerangschikt. Wanneer verschillende ploegen evenveel punten bekomen, worden ze in de rangschikking gescheiden door achtereenvolgens in aanmerking te nemen : 

a) grootst aantal gewonnen wedstrijden
b) kleinst aantal forfaitwedstrijden
c) kleinst aantal verloren wedstrijden
d) grootst positief verschil in doelpunten
e) kleinst negatief verschil in doelpunten
f) grootst aantal gescoorde doelpunten
g) kleinst aantal toegestane doelpunten
h) de onderlinge duels

Bijzondere schikkingen:

Wanneer meerdere clubs evenveel punten en evenveel gewonnen wedstrijden tellen en ze in de rangschikking moeten gescheiden worden om: 

- de titel van kampioen toe te kennen;
- de club of clubs aan te duiden die in aanmerking komt of komen voor een promotie, voor degradatie of voor deelname aan een eindronde; 

worden de punten c) tot en met h) NIET toegepast. 
Sanctionele forfaits komen hiervoor niet in aanmerking, enkel de aangekondigde en niet-aangekondigde forfaits! De betrokken clubs dienen een testwedstrijd te spelen rekeninghoudend met de bepalingen in OR. 
Dagelijkse update.
De wedstrijdkalender vindt u hier

Volg Ons

Facebook

Copyright © AVZA 2019

Design by new Webcreatix