A.V.Z.A
Haalt het beste uit jezelf

Coronamaatregelen

Gezien de coronasituatie lijkt het ons onwaarschijnlijk dat we dit seizoen nog aan zaalvoetballen zullen toekomen. In alle scenario’s komen de indoor-contactsporten telkens op de allerlaatste plaats, dus we denken dat het weinig zin heeft om te blijven hopen. Bij deze zetten we de competitie 20-21 stop. Net zoals vorig jaar zullen er dit jaar geen stijgers of dalers zijn, noch kampioenen.

We mikken dus meteen op een zorgeloze start eind augustus/begin september, met dezelfde competitie-indeling als dit jaar.
 1. Spelers die ziek zijn of zich ziek voelen, blijven vanzelfsprekend thuis.
 2. Als een speler na een wedstrijd positief test op Covid-19, dan verwittigt hij onmiddellijk zijn ploegverantwoordelijke. Die verwittigt op zijn beurt de medespelers die tijdens die match aanwezig waren. Hij verwittigt ook het AVZA, dat contact zal opnemen met de ploegverantwoordelijke van de tegenpartij.
 3. Mondmaskers zijn overal verplicht, behalve op het terrein. Strikt genomen op de bank dus wel verplicht!
 4. Handen wassen/ontsmetten voor én na de wedstrijd. Er is handgel ter beschikking in de sporthallen, maar elke ploeg kreeg ook een fles.
 5. Elke speler voorziet zelf een flesje (of nog beter: een drinkbus) met water. Flessen delen kan natuurlijk niet meer!
 6. De kleedkamers en douches in de sporthallen in Aalst mogen niet gebruikt worden. In Steenberg (Erpe-Mere) en  Ommegang (Lede) mogen de kleedkamers enkel na de wedstrijd gebruikt worden (max. 15 min), het gebruik van de douches wordt afgeraden maar niet verboden.
 7. Publiek is niet toegelaten in de sporthallen in Aalst. Enkel spelers in uitrusting op het plein of op de bank toegelaten! (Ook kinderen zijn niet toegelaten!) In Steenberg en Ommegang is er wel publiek toegelaten, maar beperkt tot 35 personen per wedstrijd. In Lede moeten de supporters zich registeren.
 8. Bal ontsmetten voor én na de wedstrijd.
 9. Geen hand geven aan ref en tegenpartij; je mag wel beleefd goeiedag zeggen, natuurlijk!
 10. Geen toss.
 11. Controle van de identiteitskaarten: de ref roept aan de hand van het wedstrijdblad de namen van de spelers af. Die komen naar voor en tonen hun ID (en rugnummer) aan de ref en de kapitein van de tegenpartij.
 12. Bij de rust wordt er niet meer van bank gewisseld; er wordt wél van kant gewisseld!
 13. Protest tegen de ref kan sowieso niet, maar als je het toch niet kan laten, respecteer dan wel de afstand van 1,5 meter!
 14. In de kantines enkel zittend consumeren; mondmasker verplicht indien je je verplaatst. Contactgegevens achterlaten. Maximum 4 personen per tafel. Sluiting om 23 uur.
Dagelijkse update.
De wedstrijdkalender vindt u hier

Volg Ons

Facebook

Copyright © AVZA 2021

Design by new Webcreatix